Now and the future


what will the future hold?




Odotukset


Juuri nyt ja tässä minun on hyvä olla, omassa kodissa, omassa rauhassa, ei tarvitse mennä kenenkään muun tahtiin, kuin omaansa. Tästä minä pidän, tätä minä juuri nyt haluan. Mutta, näin ei voi loputtomiin elää, joten mitä minä sitten tulevaisuudelta haluan. Todellisuudessa oikeasti sitä, että saan pitää tämän oman linnani, oman turvasatamani. Ehkä jonain päivänä tavata sen ihmisen, joka haluaa kulkea tätä elämän polkua vierelläni samaan suuntaan ja hyväksyä minut juuri tällaisena, kuin olen. Haluan myös sitä, että tyttäristäni kasvaa upeita nuoria naisia, jotka pärjäävät hyvin elämässään ja pystyvät tekemään juuri niitä asioita, kuin haluavat, unohtamatta meidän vanhempien olemassaoloa. Haluan matkustella ja nähdä maailmaa, myös Marmariksen ulkopuolelta. Toki myös sitä, että työpaikkani säilyy tulevaisuudessakin, sillä työ kuitenkin antaa myös sitä sisältöä elämään, vaikka se välillä raskaalta tuntuukin. Pääpiirteissään siis sitä, että minulla ja läheisilläni on hyvä olla ja että pysyisimme terveinä. Että tämä maailma näyttäisi jälleen ne parhaat puolensa pimeiden aikojen jälkeen. Tämä teksti alkoi vaikuttaa siltä, että seuraavaksi minun tulisi toivoa maailmanrauhaa ja alkaa seurustella lätkänpelaajan kanssa. Oikeasti en tarvitse maallista mammonaa tulevaksi sisään ovista ja ikkunoista, kunhan pärjään päivittäisessä elämässäni niin, ettei joka kauppareissulla tarvitse kiristää vyötä ja miettiä mitä ostaa, saan laskut maksettua eikä tarvitse stressata sitä osa-aluetta elämässä. Sitä kohden tässä pyritään, nyt on kotona kaikki ne laitteet ja huonekalut joita tarvitsen. Nyt voi alkaa vain elämään tätä elämää ja ottaa jokaisen vastaantulevan päivän uutena seikkailuna ja haasteena.

Ennakkoluulot


Kuten jo edellisessä blogissa mainitsin, olen miettinyt useasti olenko omalla käytökselläni ajanut itseni tilanteeseen jossa jään lopulta yksin. Mutta toisaalta, ei kai elämä olisi elämää mikäli matkan varrella ei tapahtuisi asioita, joita katuu. Näistä minun täytyy vain ottaa se oppi matkaan, kasvaa ihmisenä henkisesti ja jos tällaisia tilanteita jatkossa tulee vastaan, osata toimia fiksummin. Ihminen on kuitenkin oppiva olento ja kaikki nämä tilanteet ovat tulleet vastaan ensimmäistä kertaa, joten ei ole ollut tietoa, kuinka tuollaiset tilanteet tulisi käsitellä ennenkuin ne tulevat vastaan.  Pyydän tässä ja nyt vilpittömästi anteeksi niiltä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan minusta sen huonomman puolen ja kärsimään siitä.


Ujouden voittaminen


Tässä onkin sitten minulle se suurin haaste tulevaisuutta ajatellen, miten toimia tilanteissa jossa oma sisäinen ääneni sanoo, juokse hyvä mies, juokse? Tämän asian kanssa painitaan edelleen, joka päivä. Olen miettinyt, että mitä tulisi tehdä että saisin itse niskalenkin tästä, välillä ajatuksissa käy se, että vain välttäisin näitä tilanteita kokonaan, mutta se olisi antautumista sille ujoudelle ja näille muille luonteeni piirteille. Minun täytyy vain haastaa itseäni jatkossa, askel askeleelta enemmän, jotta pääsisin voitolle tästä. Enkä tarkoita sitä, että syöksyisin joka päivä pää edellä näihin tilanteisiin ja keskittyisin vain hakemaan niitä, vaan etten enää pelkäisi ja kääntyisi pois niistä heti kun tulevat vastaan.


Elämäntavat


Elämäntavoissa onkin sitten aika ison remontin paikka jossain kohtaa tulevaisuutta, kunhan saan nuo perusasiat kuntoon ja kasattua itseni niistä palasista jotka rikkoontuivat viimeisen vuoden aikana ympäriinsä. Syön nykyisellään vain kaksi kertaa päivässä, juon älyttömän määrän kahvia ja poltan tupakkaa. Tuo tupakka onkin sellainen asia, josta tulisi jo päästä eroon, siitä kun ei ole oikeasti mitään hyötyä. Eli tavoite tulevaisuudelle, lopeta tupakointi, vähennä kahvin juontia ja katso mitä, milloin ja kuinka paljon syöt. Mitään kuntosalihirmua minusta ei saa tekemälläkään, ei jaksa mennä ottamaan selfietiä kuntosalin peilin eteen. Olen kuitenkin päivittäin pyrkinyt kävelemään tästä kotoa töihin edes takaisin sen reilun 2km suuntaansa, se riittäköön liikunnasta toistaiseksi. Nukkumisen jalon taidon olen omaksunut hyvin, joten sen kanssa ei tule ongelmia.


Ihmissuhteet


Tässäkin on minulle haastetta erakkoluonteena, haluaisin olla sosiaalisempi ja tässä tullaankin noihin luonteeni piirteisiin jälleen kerran, kun viihdyn vaan niin hiton hyvin himassa. Millä saisin itseni siihen pisteeseen, etten välttelisi ihmiskontakteja, miten saan itseni pitämään ihmissuhteita yllä muutenkin kuin vain sosiaalisen median pyörteissä? Olisihan minulla sitä omaa aikaa silti aina, vaikka välillä näkisinkin ihmisiä ja kävisin jossain ulkona, kahvilla, keikoilla tms. En halua päätyä yksinäiseksi erakoksi linnoittautuneena omaan kotiinsa piiloon maailmalta. Eli suunnitelma tulevaisuuteen, elvytä hiipuneet ihmissuhteet, tarvitset ihmisiä ympärillesi, luo uusia ihmissuhteita, älä jää vain kotiin, sieltä sinua ei kukaan tule hakemaan.


Sukulaiset 


Oikeastaan sama koskee sukulaisia, niitä olisi etenkin isän suvun puolelta runsaastikin, mutta jotenkin aikuisuuden tullen nämäkin ovat jääneet hieman etäiseksi ja sivuun. Lapsena tuli useinkin vierailtua sukulaisten luona vanhempien mukana, kaikki kuitenkin asuvat täällä pääkaupunkiseudulla. Olisi hyvä tätäkin asiaa parantaa tulevaisuudessa, pienin askelin koska isot nopeat liikkeet eivät sovi minulle, kuten varmasti on tullut selväksi. Tavoite siis saada kaikki taas lähemmäs omaa elämää, eikä päästää enää kauemmaksi, tällä hetkellä kun ovat oikeastaan vain kuvia sosiaalisen median virrassa.



I don't wanna die alone
I don't wanna live forsaken
I refuse to let this go
Because my soul is breaking

I don't wanna let you know
That my heart is just so jaded
I refuse to let it show
I refuse to let it go

Wake me up when this is over
I'm tired of living life like it's a dream
Please wake me up when it's all over
I'm tired of living right here in between
I refuse

I've always walked alone
I chose the path less taken
I refuse to let you win
Life's a bitch and I've been shaken

It's not a joke at all
Inside my spirits fading
I refuse to take the fall
'Cause no one cares at all

'Cause at the end of the day I'm not you
I Refuse.

Five finger death punch - I Refuse




Stay tuned for more... about life

Brutally honest,
-lattiatonttu-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki loppuu aikanaan

Start of the decade

Uusi vuosi