Joulu

Merry Xmas




Muistan lapsuudesta, kuinka tämä aika vuodesta oli se kohokohta jota odotettiin heti kesälomien päättymisen jälkeen. Kuuleeko se joulupukki tänä vuonna toiveeni, tuleeko pukki käymään jne. Lähes poikkeuksetta tuli vietettyä joulut täällä Helsingissä mummon luona muiden sukulaisten kanssa ja voi sitä iloa ja lasten riemua sekä malttamattomuutta. Se oli ihanaa viatonta aikaa omin silmin.

Nykyisin joudun rehellisesti ihan kaivamalla kaivamaan esiin joulufiilistä, tälläkään hetkellä kodissani ei ole esillä mitään jouluun viittaavaa ja lahjojen hankinnan miettiminen saa vain stressireaktioita aikaan. Se mikä lapsena oli mystisen malttamattoman ihanaa, on menettänyt merkityksensä ja nyt näkee vain sen mitä joulusta on tullut, tai mitä se varmaan jo silloin omassakin lapsuudessa oli, nyt vain kaikkien mahdollisten kanavien kautta vahvistettuna, kulutusjuhla. Osta, osta ja osta jotta näytät läheisillesi että välität. Se mikä joulun tarkoitus omaan silmään ja mieleen kuuluu, on rauhoittuminen läheisten seuraan, rauhassa nauttimaan vapaista, ruoasta ja rauhasta, ilman sitä kaikkea arjen hössötystä. Tämä nykyinen meno harvemmin vain antaa sille mitään pontta, vaan kaikki kulkee sen joulushoppailustressin ja kaiken järjestelystressin kautta. Ihmiset ovat ihan yhtä kiireisiä kuin arkenakin, kun pitää sitä ja tätä tehdä.

Itse on tullut elettyä viime vuodet joulua pitkälti omien lasten ilon ja energian kautta, kun se ilo itseltä on ollut kateissa, ehkä lähimmäs sitä on päässyt jouluristeilyllä, mikä on ollut ainakin Silja Linen laivoilla oikein rauhallinen ja rento. Toki hintaakin noilla reissuilla on, mutta silloin vältät kaiken sen joulun järjestelyistä aiheutuvan stressin ja voit mennä suoraan valmiiseen pöytään ja vain rentoutua.

Juuri nyt katsoessani ikkunasta ulos, maa on valkoinen, auringon kajo näkyy puiden takaa, Helsinki näyttää rauhalliselta ja kauniilta. Siltikään en näe sitä joulun taikaa henkilökohtaisesti missään, en aisti sitä. Somea kun katsoo, niin joka suunnalla on niin kauniin jouluista ja yhdessä suvun kanssa tehdään jos jotakin jouluista, ehkä olen tätä kautta rakentanut itselleni jouluisen kuplan johon yritän sukeltaa mukaan, onnistumatta siinä. Henkilökohtaisesti voisin aivan hyvin viettää jouluni poissa siitä perinteisestä, palmun alla drinkkiä siemaillen ja meren ääniä kuunnellen. Itselleni jotenkin koko joulu, on menettänyt sen merkityksen mitä sillä on ollut, ehkä olen kasvanut siitä vain ulos.

Tästäkin huolimatta haluan toivottaa jokaiselle oikein hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa, nauttikaa siitä mikä pohjimmiltaan on joulun tarkoitus, älkää stressatko järjestelyistä, tai lahjoista. Viettäkää aikaa läheistenne kanssa rauhassa, syökää hyvin, levätkää.




Joulufiilistä etsien..
-lattiatonttu-

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaikki loppuu aikanaan

Maailman vaikein sana

Uusi vuosi